Selecteer een pagina

Iedereen wil prettig wonen. Helaas kan het echter gebeuren dat u zich ergert aan het gedrag van uw buren. Kleine ergernissen kunnen vervolgens leiden tot een flinke ruzie. Buurtbemiddeling bemiddelt in een beter contact tussen u en uw buren. Heeft u tot nu toe zonder resultaat bij uw buren aangegeven dat u overlast ervaart, dan kunt u gebruik maken van Buurtbemiddeling. Deskundige en speciaal opgeleide vrijwilligers luisteren naar het verhaal van beide buren afzonderlijk en begeleiden u en uw buren tijdens een eventueel bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. Ervaring leert dat één of twee gesprekken vaak al helpen om te komen tot een beter onderling contact en een oplossing voor de overlast.

Wie kan gebruik maken van buurtbemiddeling?

Iedereen die een oplossing zoekt voor een conflict met zijn buren of buurtgenoten kan zich aanmelden bij Buurtbemiddeling. Het maakt niet uit of u in een koop- of in een huurhuis woont. Het enige wat we van u verwachten, is dat u er samen met uw buren uit wilt komen. Door goed naar elkaar te luisteren kunnen er praktische oplossingen komen voor uw ergernissen. Buurtbemiddeling bemiddelt niet als er sprake is van buitensporige agressie, alcohol- of drugsverslaving, psychiatrische problematiek, aanvaringen met instanties of conflicten binnen één familie. Daarvoor zijn andere hulpinstanties. Ook organisaties, zoals wooncorporaties en politie, kunnen u adviseren contact met ons op te nemen of melden u, na uw toestemming, bij ons aan.

Buurtbemiddelaar worden?

Buurtbemiddeling is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om als buurtbemiddelaar aan de slag te gaan. Als vrijwilliger krijgt u professionele ondersteuning en heeft u veel flexibiliteit: u bepaalt zelf wanneer en waar u inzetbaar bent. Ook krijgt u een gecertificeerde training, zijn er regelmatig bijscholingen en worden er bijeenkomsten georganiseerd om ervaringen met andere vrijwilligers uit te wisselen. Er is een goed vrijwilligersbeleid waaronder onkostenvergoedingen en verzekeringen. Buurtbemiddelaar iets voor u? Neemt u dan contact met ons op.

Hoe kunt u ons bereiken?

Telefoon:          06 – 20 28 05 76 (spreek eventueel uw bericht in en wij bellen u terug).

E-mail:             info@proteionbuurtbemiddeling.nl

Internet:            www.proteionbuurtbemiddeling.nl